Nishikin historia

Nishiki-merkki syntyi vuonna 1966. Sen juuret ovat – kuten nimestäkin ilmenee – Japanissa. Kawamura Cycle oli valmistanut peruspolkupyöriä japanilaisille Kobessa vuosikymmenten ajan, kun se ryhtyi tekemään parempia pyöriä harrastuskäyttöön. Jotta laadukkaammat mallit olisivat erottuneet riittävästi tavallisista Kawamura-polkupyöristä, niille annettiin oma nimi, Nishiki, joka syntyi yrityksen työntekijöille järjestetyssä kilpailussa.

Oppitunti amerikasta

Kawamura oli aloittanut polkupyörien viennin Yhdysvaltoihin jo vuonna 1963 ja markkinoinut niitä nimellä American Eagle. Nimeä pidettiin ymmärrettävistä syistä harhaanjohtavana ja se vaihdettiin Nishikiksi vuonna 1966. Nishiki-polkupyörien myynti loppui Yhdysvalloissa vuonna 2001.

Menestystä euroopasta

Kawamura Cycle ryhtyi 1970-luvun puolivälissä tuomaan pyöriä Eurooppaan. Ensimmäisenä Nishiki lähti Hollannin markkinoille vuonna 1975 ja sen jälkeen Saksaan. Pohjoismaista ensimmäiset pyörät tuotiin Ruotsiin vuonna 1979. Suomeen Nishikit rantautuivat vuonna 1981 Raul Hellberg Oy:n ansiosta. Viimeiset Japanissa valmistetut Nishikit tuotiin Eurooppaan 1990-luvun alkupuolella. Tämän jälkeen suunnittelu siirtyi Euroopan merkittävimpien maahantuojien käsiin ja valmistus Taiwaniin.

Uuteen nousuun

Kun Kawamura Cyclen toiminta päättyi Japanissa laman myötä 1990-luvun alussa, Suomen maahantuoja osti joitakin vuosia myöhemmin kaikki tavaramerkkioikeudet Euroopan tärkeimmistä markkina-alueista ja näin syntyi Nishiki Europe Ltd. Vuonna 2010 hollantilaisen Accell Groupin omistama Tunturi osti Raul Hellberg Oy:n liiketoiminnan ja näin ollen Nishiki-polkupyörien valmistus on jatkunut Tunturi-Hellberg Oy:n hallinnassa.

Aikaansa edellä

Nishiki on ollut edelläkävijä useissa eri polkupyörämalleissa, kuten 29-tuumaisten maastopyörien ja hybridipyörien valmistajana. Legendaarinen Bigfoot-malli eli 29-tuumainen maastopyörä, toiselta nimeltään kaksysi (englanniksi twentyniner tai 29er) esiteltiin jo vuonna 2002 – kymmenisen vuotta ennen niiden läpilyöntiä. Suomessa Nishikit olivat ensimmäisiä maahantuotuja maastopyöriä. Nishiki kehitti myöhemmin kokonaan uuden pyörätyypin hybridipyörän, josta on tullut yksi suosituimmista pyörätyypeistä markkinoillamme. Menneiden vuosien legendaarisia malleja ovat olleet muun muassa Nishiki Trim Master -harjoituskilpapyörä, Nishiki Continental -retkipyörä, Nishiki Timbuk- ja Bushwhacker -maastopyörät sekä Nishiki Bigfoot -29-tuumaiset maastopyörät.

Toiminta Suomessa

Tänä päivänä Nishiki-polkupyörät suunnitellaan Suomessa huomioiden pyöräilijöiden tarpeet ja meidän vaativat sääolosuhteet. Tuotekehitys ja laatu ovat edelleen Nishikin tärkeimmät menestystekijät. Jokaisessa Nishiki-polkupyörässä käytetaään alumiinirunkoa ja –etuhaarukkaa sekä laadukkaita komponentteja, jotta pyöräsi kestää aikaa ja kilometrejä. Nishiki-polkupyöriä myydään asiantuntevien polkupyörien erikois- ja urheiluliikkeistä ajovalmiina ja luovutushuollettuina. Nishiki ei tarjoa sinulle vain laadukkaita polkupyöriä, vaan lisäksi varmuuden huolto- ja takuuasioiden ammattitaitoisesta hoidosta.